U ITALIJI JOŠ OŠTRIJE MERE: Kafići rade do 18 časova, zatvaraju se teretane, bioskopi…

U ITALIJI JOŠ OŠTRIJE MERE: Kafići rade do 18 časova, zatvaraju se teretane, bioskopi…

EPA-EFE/TINO ROMANO


U Italiji stupa na snagu uredba o zatvaranju barova, kafića i restorana najkasnije do 18 sati, zatvaranju teretana, bioskopa i bazene u pokušaju da zaustavi brzi ponovni rast koronavirusa koji dostiže nove rekorde.

Mere, oko kojih su se juče dogovorili vlada premijera Ðuzepea Kontea u Rimu i regionalne vlasti, uvode se nakon dve noći protesta u Napulju i Rimu protiv policijskog časa, koji je na snazi u više regiona od prošle nedelje, javlja Rojters.

 EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Svesna ogromnih troškova gašenja ekonomije, rimska vlada je izjavila da ne želi da ponovi sveobuhvatno zaključavanje naloženo u prvoj fazi krize. Ali bila je primorana da postupno pojačava ograničenja, jer je pandemija ubrzavala nakon što je preko leta usporen rast broja novih slučajeva.

Povezane vesti – Broj obolelih od koronavirusa u svetu premašio 42 miliona

Uredba podstiče ljude da ne izlaze iz kuća i da ograniče kontakte sa bilo kim izvan njihove uže porodice, ali ne nameće obavezni policijski čas ili zaključavanje i omogućava radnjama i većini preduzeća da ostanu otvorene.

EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Ipak, usluga u barovima i restoranima biće podvrgnuta nizu kontrola kako bi se ograničila zaraza, a bioskopi, pozorišta, igračke sale i diskoteke biće zatvoreni.

Uredba takođe nalaže da se do tri četvrtine nastave u srednjim škola izvodi putem interneta kako bi se ograničio broj učenika u školskim zgradama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar