U Italiji za mesec dana skoro 13 hiljada preminulih

U Italiji za mesec dana skoro 13 hiljada preminulih

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO


Italijanski institut za zdravstvo IŠ objavo je zbirne podatke o epidemiološkoj situaciji u zemlji za novembar, kada je zabeležen novi talas pandemije nakon letnjeg raspusta, prenosi agencija Ansa.

U 30 dana ukupno novozarazenih je 800.953, od toga 22.720 je medicinsko osoblje, a u mesec dana preminule su 12.904 osoba.

Povezane vesti – Starenje je virus 21. veka

Ohrabrena blagim padom novozarazenih i preminulih u poslednje dve sedmice, vlada je pred vikend donela odluku kojom su ublažene anti-kovid mere u jednom broju regija gde je do sada bio na snazi karantin.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco

EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Između ostalog mere su ublažene i u severnoj regiji Pijemonte, gde su u prestonici regije Torinu zabeležene veliike gužve ispred prodavnica i u njima, u barovima i na ulici, a veliki broj građana nije nosio zaštitne maske.

Povezane vesti – FAUČI: Moguć skok obolelih posle praznika u SAD

Tim povodom, piše agencija, predsednik regije Pijemonte Alberto Cirio je rekao da je takvo ponašnje građana neprihvatljivo i da ga podsecaha na leto kada su, nakon prestanka karantina, ođednom svi napustili sve mere zaštite i predostrožnosti, piše agencija Ansa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar