Svet
23.12.2021. 22:03
Tanjug

Tajland

U zatvor zbog bežanja iz karantina

Zatvor
Izvor: Shutterstock

Zaraženi izraelski turista Ohad Baruh (29) napustio je obavezan kovid karantin tokom boravka u Tajlandu, nakon čega je usledila petodnevna potera koja je rezultovala njegovom predajom, a sada se suočava sa potencijalnom zatvorskom kaznom od dve godine, javili su lokalni mediji.

Baruh je došao u Bangkok prošlog petka i trebalo je da ostane u karantinu 24 sata u hotelu, dok ne dobije rezultate PCR testa, u skladu sa važećim pravilima, preneo je "Tajms of Izrael".

Međutim, on je poneo kofere i izašao iz hotela, ne čekajući rezultat, koji je pokazao da je pozitivan na kovid, naveli su tajlandski mediji.

Taksijem je otišao do Pataje, gde ga je nadzorna kamera snimila kako pokušava da se čekira u hotelu, ali ga je recepcionar odbio jer nije hteo da pokaže pasoš.

U subotu, pozvao je hotel u Bangkoku i rekao da je išao u posetu prijatelju u bolnicu i da će se vratiti kasnije tog dana, ali se to nije dogodilo.

Baruh je potom isključio telefon i otišao u Bangkok, a potom na južno ostrvo Koh Samui.

Kada se vest pojavila u tajlandskim medijima, Baruh je pozvao izraelsku ambasadu u Bangkoku i rekao da želi da se preda.

Ambasada je pozvala tajlandsku policiju, koja ga je uhapsila u restoranu.

On se sada suočava sa kaznama za kršenje raznih mera, pa mu preti zatvorska kazna od dve godine zatvora, kao i globa od 150 do 1.200 dolara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vise od 2.000 turista poslato u karantin
Kina korona

Kina

01.11.2021. 16:25

Vise od 2.000 turista poslato u karantin

Više od 2.000 turista koji su u poseti kineskoj regiji Unutrašnja Mongolija poslato je u hotele u dvonedeljni karantin nakon što su otkriveni novi slučajevi Covid-19 u toj oblasti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve