“UBIJTE IH”: Duterte naredio policiji da puca na svakog ko prekrši karantin

“UBIJTE IH”: Duterte naredio policiji da puca na svakog ko prekrši karantin

EPA-EFE/KING RODRIGUEZ/


Predsednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je građane da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga “ko stvara nevolje” tokom karantina koji predstavlja preventivnu meru za zaustavljanje širenja korona virusa.

“Neka ovo svima bude upozorenje – slušajte vladu, sada je najvažnije da u zemlji vlada red”, rekao je Duterte u obraćanju naciji koje je emitovano na televiziji, preneli su sinoć svetski mediji.

Pročitajte još: Boris Džonson – I dalje imam temperaturu

“Nemojte pokušavati da povredite zdravstvene radnike, lekare… jer je to ozbiljan zločin,” naglasio je Duterte i ozbiljno upozorio Filipince: “Moja naredba policiji i vojsci je da ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: pucajte u njih!”.

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

U ovoj zemlji prijavljeno je 2.311 slučajeva zaraze, umrlo je skoro 100 ljudi, a, kako navode mediji, građani se okupljaju i ne poštuju izrečene mere zabrane kretanja zato što su gladni. Oni koji protestuju širom fFilipina kažu da je to zato što nemaju posao, novac, nemaju šta da jedu, a država im ne obezbeđuje osnovne namirnice kako bi mogli da prežive.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar