UDAR NA ZAKERBERGA: Regulatori širom sveta uvode ograničenja Facebook-u

UDAR NA ZAKERBERGA: Regulatori širom sveta uvode ograničenja Facebook-u

Foto: Twitter screenshot


Regulatori zemalja na četiri kontinenta pripremaju se za dugo očekivani obračun sa Facebook-om. Oni uglavnom imaju isti cilj – promenu ponašanja kompanija za društvene medije.

U Evropi, zvaničnici u Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj i Irskoj razmatraju regulaciju Facebook-a, dok su vlade u Australiji, Indiji, Novom Zelandu i Singapuru, ili usvojile ili razmatraju nova ograničenja.

Članovi Savezne komisije za trgovinu (FTC) u Sjedinjenim Državama napravili su procenu koje bi vrste ograničenja mogle da se uvedu na poslovne prakse kompanije Facebook. Međutim, još uvek ne postoji saglasnost unutar samog FTC-a.

Facebook je ove sedmice saopštio da očekuje da će agencija izreći kaznu od 3 do 5 milijardi dolara za kršenje sporazuma o privatnosti od 2011. godine, što bi bila najveća kazna u SAD protiv jedne tehnološke kompanije.

Uslovi dogovora sa Facebook-om imali bi dalekosežan uticaj, postavljajući standarde za buduća kršenja privatnosti i uticali bi na stvaranje propisa o privatnosti u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama, kažu pravni stručnjaci.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar