Svet
26.11.2022. 07:36
Beta / AFP

Od Britanije

Ukrajina dobija novu pomoć

1
Izvor: Beta / AP / Libkos

Britanski ministar spoljnih poslova Džems Kleverli je došao u posetu Ukrajini gde se sastao sa predsednikom Volodimirom Zelenskim i najavio novu pomoć Ukrajincima u njihovoj borbi protiv ruske agresije.

Tokom njegove posete koja je usledila šest dana posle posete britanskog premijera Rišija Sunaka, Kleverli je najavio isporuku još 24 vozila hitne pomoći i tri miliona funti za pomoć rekonsrukciji infrastrukture.

Kleverli se u Kijevu sastao sa Zelenskim i ukrajinskim šefom diplomatije Dmitrom Kulebom i rekao da je "Velika Britanija na strani Ukrajine".

"Najavio sam niz konkretnih mera za pomoć našim ukrajinskim prijateljima u njihovoj borbi, od kola hitne pomoći do presudne pomoći preživelim od seksualnog nasilja koje je počinila ruska vojska", rekao je on.

Zelenski je zahvalio na podršci i pozdravio to što su Kijev i London "istinski prijatelji".

"Vaša poseta se odvija u kontekstu velikog napada ruskih raketa koji je ostavio celu Ukrajinu bez struje i vode. Ali to vas nije zaustavilo, hvala!", rekao je Zelenski britanskom ministru.

Britanski premijer Sunak je u subotu prilikom posete Ukrajini već najavio vojnu pomoć od 50 miliona funti i humanitarnu od 16 miliona funti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Britanski premijer Sunak u nenajavljenoj poseti Kijevu (VIDEO)
1

Sastao se sa Zelenskim

19.11.2022. 16:50

Britanski premijer Sunak u nenajavljenoj poseti Kijevu (VIDEO)

Novi britanski premijer Riši Sunak stigao je u subotu u Kijev u svoju prvu posetu od preuzimanja te dužnosti, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve