Svet
25.09.2019. 15:45
Tanjug

UKRAJINSKA AFERA Zelenski: Tramp nije izvršio pritisak, to može samo moj sin

zelenski-6.jpg

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da američki predsednik Donald Tramp nije vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu, ističući da je njegov šestogodišnji sin jedina osoba koja to može da uradi.

"Niko ne može da izvrši pritisak na mene, jer sam predsednik nezavisne drzave", rekao je Zelenski novinarima u Ujedinjenim nacijama, uoči sastanka sa Trampom, upitan da li je američki predsednik vršio pritisak na njega tokom telefonskog poziva u julu.

"Uzgred rečeno, jedina osoba koja može da vrši pritisak nada mnom je moj šestogodišnji sin", dodao je Zelenski.

EPA-EFE/SHAWN THEW EPA-EFE/SHAWN THEW

Povezane vesti – Sredstva za Ukrajinu ostaju zamrznuta

On je, kako prenosi TASS, rekao da je njegov telefonski razgovor sa Trampom bio privatan i poverljiv. Upitan da li bi želeo da transkript razgovora bude objavljen, Zelenski je odgovorio: "Videćemo".

Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je juče formalnu istragu o tome da li bi Tramp trebalo da bude opozvan zbog toga što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio svom političkom rivalu. Optužuju Trampa da je polovinom leta razgovarao sa Zelenskim, tražeći od njega kompromitujuće informacije o Hanteru Bajdenu, sinu Džoa Bajdena, jednog od kandidata demokrata za izbore 2020.

Tramp je odbacio sve optužbe, uz ocenu da predstavljaju "đubre od lova na veštice".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
11.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve