UOČI INAUGURACIJE: Ruska policija uhapsila Navaljnog i više od 350 demonstranata protiv Putina

UOČI INAUGURACIJE: Ruska policija uhapsila Navaljnog i više od 350 demonstranata protiv Putina

Foto: Printscreen youtube


Ruska policija je danas uhapsila opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i više od 350 njegovih pristalica na neodobrenim demonstracijama organizovanim širom zemlje protiv predsednika Vladimira Putina.

Navaljni je uhapšen na protestu u Moskvi, jednom od brojnih koje je danas organizovao, dva dana uoči Putinove inauguracije za četvrti mandat, navodi Frans pres.

Na video snimku se vidi kako policija nosi sa trga Navaljnog, najvećeg Putinovog protivnika, držeći ga za noge i ruke, prenosi AP.

Prema navodima organizacije OVD-info, policija je tokom dana uhapsila više od 350 demonstranata, od čega 52 na protestu u Moskvi i 97 u Čeljabinsku, na Uralu.

Na Puškinovom trgu u Moskvi gde su se okupile hiljade Putinovih protivnika, došlo je do sukoba demonstranata i policije koja je bacila suzavac i pokušala da uguši protest, navodi AFP.

Demonstranti su se okupili i u Sankt Peterburgu, uzvikujući “Putine, lopove” i “Napolje Putin”, a policija je bacila suzavac kako bi rasterala okupljene.

Demonstracije protiv inauguracije Putina za četvrti predsednički mandat održavaju se danas u brojnim ruskim gradovima pod sloganom “On nije naš car”, a demonstranti uzvikuju “Rusija će biti slobodna” i “Dole car”.

Ranije danas stotine ljudi okupile su se u najmanje 12 ruskih gradova na Dalekom istoku i Sibiru.
Inauguracija Putina za novi šestogodišnji mandat biće održana u ponedeljak, 7. maja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar