UOČI SASLUŠANJA U KONGRESU “PRVA DAMA CIA” NA METI NOVINARA: Voli da se meša u posao svog supruga i da o državnom trošku putuje po svetu

UOČI SASLUŠANJA U KONGRESU “PRVA DAMA CIA” NA METI NOVINARA: Voli da se meša u posao svog supruga i da o državnom trošku putuje po svetu

Foto: Printsccreen Youtube


Uoči saslušanja u Kongresu povodom izbora novog državnog sekretara u američkim medijima fokus nije budući Trampov kandidat, a sadašnji direktor CIA Majk Pompeo nego zapravo njegova supruga Suzan za koju poslovično odlično obavešteni “Washington post” tvrdi da je aktivna i uticajna u poslovima te službe i smatra sebe nezvaničnom “prvom damom CIA”.

Iako nije redak slučaj da žene direktora CIA volontiraju u toj agenciji, prisustvo Suzan Pompeo pokrenulo je unutrašnje pitanje o prirodi njenog posla, putovanjima o trošku države i novcu koji dobija kao podršku, tvrde anonimni izvori.

Pompeova radi u toj agenciji kao volonter i koristi kancelariju u njihovoj zgradi u državi Virdžinija, na spratu na kojem se nalaze kancelarije viših službenika, pa i direktora. U radu joj pomaže stručno osoblje koje nije zaduženo za pomoć u radu volontera.

Sa svojim mužem, koga je Tramp prošle nedelje nominovao za novog državnog sekretara, Popmeova često putuje na sastanke sa pripadnicima stranih obaveštajnih službi. Prošle godine, zajedno su se sastali sa Aleksom Jangerom, čelnikom britanske Tajne obaveštajne službe (MI6), a boravila je i u njihovom kampu za obuku.

Zloupotreba putovanja na račun države i drugih privilegija je problem koji prati administraciju predsednika Trampa od njegovog dolaska na vlast, ali predstavnici CIA tvrde da rad i putovanje Suzan Pompeo na račun Agencije kontrolišu nadležne službe.

Rajan Trapani, zvaničnik CIA, nazvao je optužbe “lažnim i odvratnim glasinama, koje su samo bedan pokušaj sabotiranja nominacije Majka Pompea za državnog sekretara”.

“Pomeova nema uticaj na budžen i ne prima platu za svoj posao, koji je fokusiran na njenu ulogu u Odboru za porodična pitanja, koji se bavi kvalitetom života porodica pripadnika CIA i službenika koji rade u inostranstvu”, rekao je Rajan Trapani i naglasio da je njen rad tamo izuzetno cenjen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar