“UOPŠTE NIJE PROBLEM”: Nemačke železnice ponizile Gretu Tunberg

“UOPŠTE NIJE PROBLEM”: Nemačke železnice ponizile Gretu Tunberg

Twitter


Nakon što je švedska aktivistkinja za klimu Greta Tunberg objavila fotografije kako sedi na podu navodno prepunog voza, oglasile su se Nemačke železnice. Železnice su saopštile da je imala sedište u prvom razredu.

Nakon višemesečnog putovanja po svetu i borbe protiv klimatskih promena, Greta Tunberg je krenula kući vozom budući da avionom ne putuje, zbog zagađenja koje prave avioni.

Između ostalog, putovala je vozom nemačkih železnica u kojem se fotografisala kako sedi na podu voza.

Pročitajte još: Greta Tunberg Tajmova ličnost godine

Napisala je na Twitteru da je voz bio prepun, ali da je srećna jer napokon putuje kući, prenosi Index. Ali, ubrzo je usledio odgovor nemačkih železnica koje tvrde da Greta nije sedela na podu već da je putovala prvim razredom.

Najpre su joj u jednom tvitu zahvalili jer podržava radnike na železnicama u borbi protiv klimatskih promena.

“Drago nam je jer si bila s nama u vozu ICE 74 ove subote. I to sa 100 postotnom ekološkom električnom energijom”, napisali su.

Ali su i dodali:

“Bilo bi još lepše da si izvestila koliko je sposoban i ljubazan bio naš tim koji se brinuo za tebe i tvoje sedište u prvom razredu.”

“Naš voz iz Bazela je bio isključen iz saobraćaja. Zato smo sedeli na podu dva različita voza. Nakon Getingena, dobila sam mesto. Uopšte nije problem, naravno, niti sam rekla da jeste. Gužva u vozovima je dobar znak jer to znači da je veća potražnja za železnicom”, odgovorila je Greta i na komentar nemačke železnice.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar