Svet
28.12.2017. 13:20
R.E./Net.hr/Sputnjik/Beta

UŠETAO JE S RANCEM, STAVIO GA U ORMARIĆ I NESTAO: Ovako je aktivirana bomba u supermarketu u Sankt Peterburgu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruski mediji rano jutors objavili su snimak nadzornih kamera na kojoj se vidiosoba koja je osumnjičena da je u sredu uveče u jednom supermarketu u Sankt Peterburgu aktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu od koje je 13 osoba povređeno.

Na sniku se može videti kako muškarac sa rancem na ramenu ulazi u trgovinu i ostavlja torbu u ormariću. Samo 30 sekundi kasnije osoba, čije se lice ne vidi jasno, napustila je trgovinu bez ranca. Pola sata kasnije došlo je do eksplozije u kojoj je ranjeno 13 osoba.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je eksploziju u prodavnici u Sankt Peterburgu terorističkim napadom i kazao da je naredio Saveznoj bezbednosnoj službi (FSB) da se ponaša u skladu sa zakonom prilikom hapšenja kriminalaca.

"Počinjen je teroristički napad u Sankt Peterburgu juče. Dao sam instrukciju direktoru FSB da se ponaša isključivo u skladu sa zakonomkada postupaju sa teroristima i hapse ih. Međutim, ukoliko se pojavi opasnost po živote i zdravlje naših zaposlenih, naših oficira, da se ponaša odlučno, odnosno da se niko ne hapsi, već da se napadač eliminiše na licu mesta", rekao je Putin.

On je dodao i da je FSB nedavno sprečila još terorističkih napada.

Kako je bombaš ušetao i ostavio bombu u supermarketu pogledajte u video snmiku:

https://youtu.be/QAaq_oKTSxU

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
08.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve