Svet
13.07.2021. 12:21
Tanjug

Andrej Plenković

"Vakcinacija u Hrvatskoj neće biti obavezna, ali..."

Andrej Plenković
Izvor: REUTERS POOL / JOHANNA GERON / POOL

Premijer Andrej Plenković poručio je da nema ni teoretske šanse da vakcinacija protiv koronavirusa bude obavezna, ali i da za uslovljavanje podrškom preduzetnicima vakcinacijom nema nikakvih zakonskih i pravnih problema.

"Nema ni teoretske šanse da vakcinacija bude obavezna", rekao je Plenković novinarima nakon sednice Predsedništva, Nacionalnog veća i Kluba HDZ-a.

Vezano uz uslovljavanje podrškom preduzetnicima vakcinacijom, rekao je da u tome nema nikakvih zakonskih i pravnih problema.

"Pravnih problema nema, sa ustavno-pravnog aspekta to se može povezivati, sa radno-pravnog aspekta se može, sa upravno-pravnog i to uopšte nije sporno. Ono što je bitno je da ohrabrimo i podstaknemo ljude na vakcinaciju. Mi smo turistička zemlja i zemlja koja želi da stane iza poruke - Siguran boravak u Hrvatskoj", istakao je.

Poručio je i da Hrvatska svoj kredibilitet po tom pitanju može ojačati ako, kako je rekao, kažemo da se "toliki i toliki postotak građana vakcinisao".

Istakavši zadovoljstvo što je zabeležen rast broja vakcinisanih prvom dozom, Plenković je kazao i da će se na tu temu ove sedmice nastaviti razgovori sa socijalnim partnerima, prenelis u hrvatski mediji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milanovic: Plenković je manipulator
Zoran Milanović predsednik Hrvatske

"I dobro uvežbani lažov"

12.05.2021. 15:05

Milanovic: Plenković je manipulator

Predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, obnovili su javnu polemiku o izboru predsednika Vrhovnog suda Hrvatske, čiji izbor osporava HDZ.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve