VARNICE NA RELACIJI ATINA-MOSKVA: Ko se to mešao u pregovore oko novog imena Makedonije

VARNICE NA RELACIJI ATINA-MOSKVA: Ko se to mešao u pregovore oko novog imena Makedonije

Foto: Printscreen Youtube


Grčka proteruje dvojicu ruskih diplomata iz zemlje, zbog navodnog mešanja u postizanje sporazuma Atine i Skoplja oko novog imena Makedonije. Moskva odgovara.

Kako je preneo grčki list “Katimerini”, Grčka će takođe zabraniti ulaz u zemlju toj dvojici ruskih diplomata, za koje se kaže da su radili aktivnosti koje ne odgovaraju njihovom diplomatskom statusu.

Oglasila se i grčka vlada, čiji portparol Dimitris Canakopulos je izjavio da “Grčka neće tolerisati ništa što krši međunarodno pravo”.

Uskoro je stigla i reakcija iz Moskve, odakle je saopšteno da će iz Rusije biti proterano dvoje grčkih diplomata.To je rekao je ruski poslanik Andrej Klimov, javlja RIA.

Podsetimo, Rusija je inače “na meti” svetske javnosti zbog sve češćih optužbi da se mešala najpre u predsedničke izbore u SAD, na kojima je pobedio Donald Tramp, zbog čega se vodi i istraga u Americi.

Takođe, prema nekim izveštajima međunarodnih organizacija, ali i institucija u SAD, Rusija je takve namere imala u više zemalja, uključujući i one u Evropi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar