VAŽAN SVEDOK: Drugi uzbunjivač ključan za mogući impičment Trampa

VAŽAN SVEDOK: Drugi uzbunjivač ključan za mogući impičment Trampa

Bela kuća, Vašington


Pravni tim koji ispituje okolnosti spornog razgovora američkog predsednika Donalda Trampa i ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, istakao je da je drugi uzbunjivač p0svedočio o tom događaju iz “prve ruke”.

Reč je o obaveštajnom zvaničniku o kojem se ipak malo toga zna. Njega je saslušao generalni inspektor obaveštajne zajednice, ali nije podneo zvaničnu žalbu.

Povezane vesti – SAD povlače trupe iz Sirije

Njegove tvrdnje bi mogle da ojačaju slučaj Impičmenta protiv Trampa i dodatno potkopaju jednu od njegovih glavnih tvrdnji odbrane: da se optužbe protiv njega zasnivaju na netačnim, polovičnim informacijama.

Za demokratske zakonodavce koji žele da izgrade svoj slučaj opoziva, novi uzbunjivač može poslužiti kao važan svedok za potvrđivanje i potencijalno pružanje novih tragova istražiteljima.

Predstavnik Adam B. Šif kalifornijski demokrata koji vodi istragu, pozvao je ostale potencijalne uzbunjivače da se jave.

“Zahvaljujemo im na hrabrosti”, rekao je: “Zahvaljujemo im na domoljublju. I nadamo se da će drugi slediti njihov hrabar primer.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar