Svet
07.10.2019. 15:29
The New York Times

VAŽAN SVEDOK: Drugi uzbunjivač ključan za mogući impičment Trampa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pravni tim koji ispituje okolnosti spornog razgovora američkog predsednika Donalda Trampa i ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, istakao je da je drugi uzbunjivač p0svedočio o tom događaju iz "prve ruke".

Reč je o obaveštajnom zvaničniku o kojem se ipak malo toga zna. Njega je saslušao generalni inspektor obaveštajne zajednice, ali nije podneo zvaničnu žalbu.

Povezane vesti - SAD povlače trupe iz Sirije

Njegove tvrdnje bi mogle da ojačaju slučaj Impičmenta protiv Trampa i dodatno potkopaju jednu od njegovih glavnih tvrdnji odbrane: da se optužbe protiv njega zasnivaju na netačnim, polovičnim informacijama.

Za demokratske zakonodavce koji žele da izgrade svoj slučaj opoziva, novi uzbunjivač može poslužiti kao važan svedok za potvrđivanje i potencijalno pružanje novih tragova istražiteljima.

Predstavnik Adam B. Šif kalifornijski demokrata koji vodi istragu, pozvao je ostale potencijalne uzbunjivače da se jave.

"Zahvaljujemo im na hrabrosti", rekao je: "Zahvaljujemo im na domoljublju. I nadamo se da će drugi slediti njihov hrabar primer."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve