Svet
27.10.2019. 13:54
Tanjug

"VEĆE PLATE, VEĆE PENZIJE" Zaev: Mickoski će doći "malo sutra" na vlast

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev obećao je da će prosečna plata u toj zemlji sledeće godine iznositi 500 evra, te da će biti povećane penzije, kao i plate u sektoru zdravlja i obrazovanja, prenosi portal Plusinfo.

Kako prenose makedonski mediji, lider vladajućeg Socijalidemokratskog saveza i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je, nepristojnom gestikulacijom, tokom tribine u Prilepu poručio lideru opozicionog VMRO-DPMNE Hristijanu Mickoskom da će "malo sutra doći na vlast".

Zaev je Mickoskom poručio da sam sebe obmanjuje ako misli da će doći na vlast na prevremenim parlamentarnim izborima koji će u toj zemlji biti održani 12. aprila 2020. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Nemanja Jovanović

"Po svaku cenu, ako treba hodaću bos, ali sledeće godine prosečna plata će biti 500 evra. Započeće povečanje plate u svim sektorima. Ne samo minimalne, koja već iznosi skoro 250 evra, već i prosečne plate. Osim toga biće povečane i penzije od početka sledeće godine", istakao je Zaev na partijskoj tribini u Prilepu.

Povezane vesti - "NARAVNO DA ĆU VODITI KAMPANJU" Zaev: Ponovo ću biti kandidat za premijera

On je obećao da će u prvom kvartalu sledeće godine lekari-specijalisti imati prosečna primanja od 100.000 denara (oko 1. 500 evra).

Zaev je naveo i da njegova vlada nije uzela nijedan evro kredita.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Ovde pred svima i javnosti tvrdim da nismo uzeli ni jedan evro kredita. Zato su takve politike ''pravi put''. To znači da Makedonija može paralelno da rešava sva istorijska pitanja, a istovremeno da rešava ekonomske probleme. Kreirali smo rast ekonomije od 3,6 odsto. Ove godine imamo odlične šanse da postignemo rast veći od četiri odsto", rekao je Zaev.

Politički lideri u Severnoj Makedoniji, nakon odluke evropskih lidera da odlože početak pristupnih pregovora EU sa Severnom Makedonijom, doneli su jednoglasnu odluku da se ide na prevremene izbore 12. aprila, a prethodno će biti postavljena tehnička vlada, koju će voditi tehnički premijer, čiji mandat bi trebalo da počne 3. januara

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve