Svet
09.08.2021. 14:51
Tanjug

Ništa novo

Velika Britanija pooštrava sankcije protiv Lukašenka

Aleksandar Lukašenko
Izvor: SPUTNIK POOL / ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN

Velika Britanija je uvela sankcije na izvoz kalijuma i naftnih derivata iz Belorusije kako bi izvršila pritisak na predsednika Aleksandra Lukašenka, pokušala da umanji prihode države i izoluje njegove bliske saradnike.

Britanske sankcije podrazumevaju zabranu korišćenja svih beloruskih hartija od vrednosti i drugih instrumenata koji se koriste na tržištu novca, navodi se u izveštaju Rojtersa.

U paket sankcija su uključene i zabrane beloruskim avio-prevoznicima da preleću ili da slete na teritoriju Velike Britanije, a onemogućeno je i pružanje tehničke podrške floti luksuznih aviona predsednika Aleksandra Lukašenka.

"Ove sankcije pokazuju da Velika Britanija neće prihvatiti postupanje Lukašenka nakon lažiranih izbora. Njegov režim ne prestaje da urušava demokratiju i da krši ljudska prava u Belorusiji", poručio je britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas zapadne zemlje na pregovore umesto u eskalaciju i rat sankcijama, odbacivši nove sankcije Velike Britanije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lukašenko tvrdi da je sprečio "krvavu pobunu"
Lukašenko

"Legalno sam postupio"

26.05.2021. 13:05

Lukašenko tvrdi da je sprečio "krvavu pobunu"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je opozicioni bloger Roman Protaševič, čije je hapšenje izazvalo međunarodno negodovanje, planirao da izvede krvavu pobunu u Belorusiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve