“VEOMA SU UVIĐAVNI”: Lavrovo ironično “hvala” Amerikancima

“VEOMA SU UVIĐAVNI”: Lavrovo ironično “hvala” Amerikancima

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov “zahvalio” je Sjedinjenim Američkim Državama što su mu izdale vizu za učešće na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

“Srećan sam što imamo priliku da se sastanemo u Njujorku. Srećan sam što sam dobio američku vizu na kraju, za razliku od članova moje delegacije. Vašington je bio veoma uviđavan po tom pitanju”, rekao je Lavrov na početku trilateralnog sastanka o Siriji na marginama GS UN.

Povezane vesti – Amerika odbila vize ruskim diplomatama

Predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Košačev rekao je ranije za TAS S da 10 članova ruske delegacije, uključujući i njega samog, nisu dobili vize za SAD i zbog toga ne mogu da učestvuju na Generalnoj skupštini UN.

Ujedinjene nacije proveravaju situaciju u vezi s neizdavanjem američkih viza ruskoj delegaciji, a kancelarija generalnog sekretara podsetila je da SAD kao zemlja domaćin Ujedinjenih nacija, imaju obavezu da izdaju vize predstavnicima država da prisustvuju sastancima u svetskoj organizaciji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar