(VIDEO) BACAJU IH SA ZGRADA: Islamska država pretvara zarobljenike u ljudske avio bombe i bacaju ih sa zgrada

(VIDEO) BACAJU IH SA ZGRADA: Islamska država pretvara zarobljenike u ljudske avio bombe i bacaju ih sa zgrada


Pripadnici Islamske države u enkalvi Jarmuk nedaleko od Damska objavili su novi stravični video snimak ni manje ni više nego ljudske avio bombe.

Naime, na internetu pojavio se snimak jednog od zarobljenih sirijskih oficira, koji su nedavno uhvaćeni tokom bitke za Jarmuk koji sirijska armija pokušava da osvoji.

Na snimku se vide pripadnici ID kako prvo vezuju oficira kablovima i daskama, a na glavu mu stavljaju vojni šlem sa detonatorom za aktiviranje eksploziva na vrhu. Zarobljenik tako postaje bomba.

Pravi šok sledi kasnije, kada se vidi kako zarobljenik visi sa zgrade i pada na glavu, posle čega gine u stravičnoj eksploziji.

Ostalo je nepoznato samo da li je ovo klasičan način iživljavanja pripadnika Islamske države nad zarobljenicima ili je možda u pitanju osveta za vazdušne napade sirijske avijacije koji su svakodnevni u ovoj enklavi.

Islamska država u poslednje četiri godine izgubila je skoro 90 posto teritorije koju je kontrolisala 2015. godine. Trenutno se u enklavi Jarmuk vodi bitka za osvajanje poslednjeg bastiona Islamske države na zapadu Sirije.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar