(VIDEO) HOROR U TEKSASU: Dok deca migranti u kavezima plaču, ČUVAR: “Imamo pravi orkestar ovde. Nedostaje još samo dirigent”

(VIDEO) HOROR U TEKSASU: Dok deca migranti u kavezima plaču, ČUVAR:  “Imamo pravi orkestar ovde. Nedostaje još samo dirigent”


Američki portal Propublika objavio je snimke koji su se munjevitom brzinom proširili internetom.

Ameriku već danima potresaju informacije o prisilnom razdvajanju dece ilegalnih migranata od svojih roditelja. Nedavno su se pojavili i snimci dece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a Propublika je objavila audio snimke dece starosti od 4 do 10 godina koja plaču i pozivaju svoje roditelje i rodbinu.

Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsednika Donalda Trampa pobunile njegova supruga Melanija, ali i Laura Buš, supruga bivšeg američkog predsednika Džordža Buša.

Na snimcima koje je objavila Propublika čuje se plač dece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranična policija drži decu razdvojenu od roditelja — ilegalnih migranata.

Na snimcima se čuje dečji plač, ali i pograničar koji, komentarišući plač dece odvojene od roditelja, govori: “Imamo pravi orkestar ovde. Nedostaje još samo dirigent”.

Istovremeno su objavljeni i video-snimci dece zatvorene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mestu Mekalen.

Snimci uplakane dece i dece zarobljene u žičanim kavezima munjevito su obišli društvene mreže i izazvali burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o, najblaže rečeno, nehumanoj praksi.

NE PROPUSTITE:

UJEDINJENE NACIJE OŠTRO OSUDILE SJEDINJENE DRŽAVE: Nedopustivo razdvajanje dece od roditelja na granici SAD-Meksika

HOROR NA AMERIČKO – MEKSIČKOJ GRANICI: 2.000 dece razdvojeno od roditelja koji su ilegalno pokušali da uđu u SAD i kršili imigracione zakone

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar