Svet
26.10.2017. 15:34
R.E./Jutranji list

(VIDEO) NOVI DETALJ O UBISTVU KENEDIJA: Tajni agenti bili pijani dan pre atentata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Neki od članova Tajne službe zaduženi za zaštitu predsednika Džona Kenedija možda su bili onesposobljeni na dan njegovog ubistva, piše Biznis Insider, koji prenosi tvrdnju Suzan Čiver koja to opisuje u svojoj knjizi ‘Drinking in America: Our Secret History‘.

Ljudi iz Tajne službe koji su čuvali predsedničku automobilsku kolonu tokom vožnje Dalasom 1963. pili su do rano ujutro, tvrdi ona.

Naime, stvar je u tome da su noć ranije svi bili sa predsednikom u Fort Vortu. Ceo dan nisu ništa jeli. Pa kada su predsednik i njegova supruga otišli u krevet, sedam agenata Tajne službe otišlo je da potraži hranu.

MISTERIJA KENEDI: Koga štite FBI i CIA?

Prvo su otišli u Fort  Vort Pres Klub jer su čuli da bi tamo moglo biti hrane, ali je nije bilo. Pa su umesto toga uzeli pivo i nekoliko viskija. Nakon toga neki od njih vratili su se u hotel dok su ostali otišli u drugi klub po imenu Selar Kofi Haus.

Sudija Erl Voren bio je besan kada je to saznao. I u Izveštaju Vorenove komisije navodi se kako je on eksplodirao zbog toga, pa je čak nazvao Selar Kofi Haus “nekakvom hipi rupom”.

Neki od agenata ostali su u Selar Kofi Hausu sve do 5 ujutro iako im je dužnost tog dana počinjala u 8:48 sati po lokalnom vremenu.

Inače, svakome je jasno da ako si budan do 5 ujutro, i ako si pritom nešto popio, nećeš biti baš u najboljem stanju u podne.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve