(VIDEO) PUTIN U IZNENADNOJ POSETI SIRIJI: Naređeno povlačenje vojske, džihadisti su poraženi

(VIDEO) PUTIN U IZNENADNOJ POSETI SIRIJI: Naređeno povlačenje vojske, džihadisti su poraženi

Foto: Printscreen Youtube/RT


Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je danas povlačenje ruskih trupa iz Sirije tokom iznenadne posete vojnoj bazi Hmejmim u toj zemlji, javljaju ruski mediji.

Putin je naredio ministru odbrane Sergeju Šojguju da počne povlačenje ruskih trupa iz Sirije u baze njihovog stalnog rasporedjivanja, prenosi agencija TASS.

On je rekao da se ruske snage vraćaju sa pobedom i dodao da će zadati novi udarac teroristima ako pokušaju da slome mir u Siriji.

Ruski predsednik je jutros sleteo na aerodrom Hmejmim na severozapadu Sirije. Njega su aerodromu su ga dočekali sirijski predsednik Bašar el Asad, ruski ministar odbrane Sergek Šojgu i komandant ruske grupe u Siriji general-pukovnik Sergej Suvrokin.

Putin je u martu 2016. doneo odluku o povlačenju većeg dela ruske osoblja ruske vazduhoplovne baze u Siriji, ali Moskva tada nije odustala od snabdevanja sirijske vlade oružjem i vojnom opremom niti od obučavanja vojnih stručnjaka.

Ruska vazdušna baza Hmejmim i logistički centar Tartus u Siriji funkcionišu, a osim toga u Siriji radi i Ruski centar za pomirenje.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar