(VIDEO) RAKETE ZASULE VOJNU BAZU T4 PUNU IRANACA: Rusija i Sirija optužile Izrael za novi napad

(VIDEO) RAKETE ZASULE VOJNU BAZU T4 PUNU IRANACA: Rusija i Sirija optužile Izrael za novi napad


Ruska vojska i sirijske vlasti optužile su danas Izrael da su odgovorne za napad na vojnu bazu u Siriji, gde je rano jutros poginulo 14 boraca, medju kojima Iranci, prenela je agencija Frans pres.

“Dva aviona F-15 izraelske vojske napala su sirijski vojni aerodrom izmedju 3.25 i 3.53 po moskovskom vremenu (00.25 i 00.53 po srednjoevropskom) tako što su lansirala osam raketa na daljinsko upravljanje sa libanske teritorije, bez ulaska u sirijski vazdušni prostor”, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Sirijske vlasti optužile su Izrael da je napao bazu koja se nalazi izmedju Homsa i Palmire u centralnom delu Sirije, a gde se nalaze ruske, iranske i snage libanskog pokreta Hezbolah.

“Izraelski napad na aerodrom T-4 sproveden je pomoću dva avion F-15, koji su bacili nekoliko projektila”, javila je agancija Sana koja je prvobitno optužila SAD za napad.

Američko Ministarstvo odbrane i francuska vojska su odmah reagovali navodeći da nisu odgovorni za taj napad.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je juče da će “koordinisati napore” sa američkim kolegom Donaldom Trampom o praćenju situacije posle navoda da su sirijske snage koristile hemijsko oružje za napade u Dumi, poslednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Opozicioni sirijski aktivisti naveli su da su snage sirijske vlade u subotu u napadu na Dumu kod Damaska upotrebile otrovni gas od kojeg je stradalo najmanje 40 osoba. Sirija i Rusija su odbacile te navode.

Savet bezbednosti UN danas će održati sednicu posvećenu napadu u Siriji za koji se sumnja da je upotrebljeno hemijsko oružje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar