“VIRUS JE KAO PLJAČKAŠ”: Džonson se obratio naciji prvi put posle bolesti

“VIRUS JE KAO PLJAČKAŠ”: Džonson se obratio naciji prvi put posle bolesti

EPA-EFE/JULIAN SIMMONDS / POOL


Britanski premiejr Boris Džonson izjavio je da mu je žao što je tako dugo bio odsutan sa svog radnog mesta i zahvalio se Dominiku Rabu što ga je menjao, ali i građanima.

On je u prvom obraćanju javnosti nakon što se oporavio od virusa Covid-19 rekao da je pandemija najveći izazov za državu od Drugog svetskog rata i istakao da država u toj borbi napreduje, prenosi britanski Gardijan.

Kako je rekao, postoje znaci da je velika Britanija dostigla vrhunac bolesti i da je uspela da spreči da Nacionalna zdravstvena služba bude preopterećena.

  EPA-EFE/Richard Pohle / POOL

EPA-EFE/Richard Pohle / POOL

Zato možemo da kažemo, istakao je Džonson da počinje preokret.

“Virus je kao pljačkaš, to kažem iz ličnog iskustva i ovo je trenutak kada počinjemo da ga obaramo na pod”, rekao je Džonson.

On je poručio i da je još rano za ublažavanje mera, jer bi drugi nalet virusa mogao da bude katastrofalan, ali i da razume zabrinutost prodavaca, umetnika i svih koji se bave biznisom.

“Moramo da razumemo rizik od drugog naleta. Tražim od vas da obuzdate nestrpljenje jer verujem da sada dolazimo do kraja prve faze ovog sukoba”, rekao je Džonson i dodao da će vlada ublažiti mere kada bude sigurna da neće biti drugog udara.

Džonson je rekao i da želi da u borbu protiv virusa uključi i opoziciju koliko je to moguće.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar