Svet
24.08.2023. 19:55
Beta-AP

"To je uvek tragedija"

Oglasio se Putin posle pada aviona

1
Izvor: EPA / SPUTNIK POOL / MIKHAEL KLIMENTYEV

Ruski predsednik Vladimir Putin u prvom oglašavanju posle pada aviona u kojem se nalazio šef plaćenčke grupe Vagner Jevgenij Prigožin izrazio je saučešće porodicama svih poginulih.

"Što se tiče pada aviona, pre svega želim da izrazim iskreno saučešće porodicama svih žrtava. To je uvek tragedija", rekao je ruski lider.

On je posle sastanka sa liderom ukrajinskog regiona Donjecka, kojeg je imenovala Moskva, Denisom Pušilinom rekao da prvi dobijeni podaci ukazuju da su u avionu koji se srušio u Tverskoj oblasti bili pripadnici Vagnerove grupe.

Ruska agencija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da su Prigožin i šest njegovih visokih zvaničnika bili u poslovnom avionu sa tročlanom posadom koji se u sredu odjednom srušio ubrzo posle poletanja iz Moskve.

Spasioci su brzo našli svih 10 tela, a ruski mediji su na osnovu izvora u Prigožinovoj kompaniji Vagner potvrdili njegovu smrt.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU: "Teško je proveriti da li je Prigožin mrtav"
1

Peter Stano

24.08.2023. 18:45

EU: "Teško je proveriti da li je Prigožin mrtav"

Portparol Evropske unije Peter Stano je izjavio da je "teško proveriti" izveštaje o tome da je šef ruske privatne plaćeničke vojske Vagner Jevgenij Prigožin u sredu poginuo u avionskoj nesreći.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
18.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve