ZA NEPUNE DVE GODINE Koha: Haradinajev kabinet potrošio 700.000 evra za ručkove

ZA NEPUNE DVE GODINE Koha: Haradinajev kabinet potrošio 700.000 evra za ručkove

Nemanja Jovanovic


Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dve godine na vlasti potrošili gotovo 700.000 evra samo na ručkove, piše prištinska Koha.

Navodi se da je tačan iznos tog troška 672.223 evra, kao i da je za ukupne troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona evra.

Ovi podaci su, piše Koha, dati u izjavi o izdacima, koji prosleđen iz vlade, a na osnovu zahteva za pristup javnim informacijama.

Foto: Nemanja Jovanovic

Foto: Nemanja Jovanovic

Koha piše da nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, te da su to učinili tek nakon žalbe podnete Zaštitniku građana.

Povezane vesti – Haradinaj povukao zahtev za članstvo Kosova u Interpolu

Navodi se i da dostavjeni podaci nisu u skladu sa zahtevom, jer predstavljaju zbirni izdatak za neke kategorije koje uključuju sve zaposlene u kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.

Na osnovu zvaničnih podataka, kabinet premijera je potrošio ukupno 4,885.189 evra, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223.14, dok je za snabdevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od toga – 688.224,39 evra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar