ZA POHVALU ILI KRITIKU? Prva žena urednik Fajnenšel tajmsa posle 130 godina

ZA POHVALU ILI KRITIKU? Prva žena urednik Fajnenšel tajmsa posle 130 godina

foto: Shutterstock


Rula Kalaf će od januara biti prvi ženski urednik Fajnenšel tajmsa od osnivanja tog lista 1888. godine, a na pomenutoj funkciji će naslediti Lajonela Barbera koji je 14 godina uređivao ovaj britanski list.

Barber (64) je u mejlu prosleđenom osoblju objavio da će njegova 34-godišnja karijera u tom listu biti okončana u januaru kada će napustiti “najbolji posao u novinarstvu” i kada će ga zameniti njegova zamnica, Kalaf.

“Kada sam preuzeo posao urednika, obećao sam da ću obnoviti zlatni standard izveštavanja i komentara FT i pomoći izgradnju održivog i profitabilnog biznisa”, naveo je Barber, dodajući da je ta odgovornost predstavljala “retku privilegiju i zadovoljstvo tokom burnog vremena”

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Kako je objavio FT, Kalaf je od 2016. zauzimala drugu po važnosti poziciju u listu i bila je zadužena za strateško planiranje i inicijative kao što je “Trejd sikrets”, novi servis koji je fokusiran na svetsku trgovinu. Njena odgovornost je bilo i više od 100 stranih dopisnika, kao i izveštavanje o Bliskom istoku u vreme iračkog rata i Arapskog proleća 2011.

Novi vlasnik FT je 2015. postala Nikei Grupa, najveća japanska medijska organizacija, koja je od “Pirsona” list kupila za 844 miliona funti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar