ZA SMEH: Austrijom hara odbegli kengur

ZA SMEH: Austrijom hara odbegli kengur

YouTube


Austrijanci se često žale da ih Amerikanci mešaju sa građanima Australije, a čitavu situaciju je dodatno zakomplikovao lutajući kengur, kojeg su primetili građani Kirchschlaga, u severnoj Austriji.

Ovaj kengur se izgleda krije u šumi nadomak gradića, i povremeno “svrati” u naselje, a mnogi stanovnici su prijavili da su ga videli. Međutim, budući da je ova životinja vrlo brza kada se uplaši, kengur je uspeo da odskakuće van domašaja radoznalih građana.

“Zvuči neverovatno, ali je istina. Zvali smo sve zoološke vrtove redom, kao i uzgajivače kengura, i niko živ ne zna odakle se stvorio. Nadamo se da će se vlasnik javiti”, rekao je lokalni policajac, a prenose austrijski mediji.

Mnogi ljudi su se zabrinuli da bi drugačija klima mogla da naškodi životinji, ali zoolozi uveravaju da nema razloga za brigu.

“Ovaj kengur pripada Benet vrsti, to je šumski kengur i može da podnese hladnije temperature od australijskih”, tvrdi Danijela Artman, iz Schmiding zoološkog vrta.

Nadležni za hvatanje ove životinje tvrde da će kengur biti tretiran isto kao “odbegli pas”, i da će se potruditi da mu nađu vlasnika.

Ovo nije prvi put da se pojavio odbegli kengur u Austriji, tako su na primer 2015. godine građani prijavili kengura, za koga se kasnije utvrdilo da je obegli kućni ljubimac, koji je doskakutao u Austriju čak iz Nemačke.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar