ZABRANA LETOVA Amerika suspendovala sve letove za i iz Venecuele

ZABRANA LETOVA Amerika suspendovala sve letove za i iz Venecuele


 Američke vlasti saopštile su večeras da suspenduju sve letove svojih i stranih kompanija između SAD i Venecuele ocenjujući da su nisu ispunjeni bezbednosni uslovi za putnike, avione i članove posada, piše Rojiters.

Odluku o suspenziji svih komercijalnih putničkih i teretnih letova vlasti su donele na osnovu procene o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u Venecueli, a takvu meru je odobrio šef diplomatije Majk Pompeo.

Ova mera će više uticati na grupu malih venecuelanskih prevoznika, uključujući Avior Airlines, koja nudi usluge za Majami. S druge strane, mnoge američke avio kompanije ukinule su linije za Venecuelu, a Amerikan Erlajns Grup (American Airlines Group Inc), koja je ranije bila najveći prevoznik između Sjedinjenih Američkih Država i Venecuele, u martu je saopštila da neograničeno obustavlja letove za Venecuelu.

U aprilu, američka federalna uprava vazduhoplovstva zabranila je vazdušnim operatorima SAD da lete ispod 26 hiljada stopa od venecuelanskog vazdušnog prostora.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa prošle nedelje je proširila opseg svojih sankcija u Venecueli na sektore odbrane i sigurnosnih službi, kako bi pokušala da podigne ekonomski pritisak na predsednika Nikolasa Madura. Ovi potezi su deo četvoromesečne kampanje protiv Madura, pošto SAD povećavaju svoju podršku za opozicionog lidera Huana Gvajida.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar