Svet
27.03.2018. 15:15
Beta

Predsednik odbora britanskog

ZAKERBERG DA "PONOVO RAZMISLI": Britanski parlament još jednom pozvao šefa Fejsbuka da svedoči

mark-zakerberg.jpg

Predsednik odbora britanskog Parlamenta za medije Demijan Kolins pozvao je danas izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga da "ponovo razmisli" o

Predsednik odbora britanskog Parlamenta za medije Demijan Kolins pozvao je danas izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga da "ponovo razmisli" o odluci da se ne odazove pozivu za svedočenje i ponovio ponudu šefu Fejsbuka da svedoči putem video linka.

Zakerberg je odbio je da govori pred tim odborom koji istražuje "lažne vesti", i ponudio da pošalje svoje direktore.

Fejsbuk je britanskom parlamentu ponudio svedočenje šefa Odseka za tehnologiju Majka Šrefera ili šefa odseka za proizvode Krisa Koksa.

Šef Fejsbuka je poziv za pojavljivanje dobio i od Evropskog parlamenta, a Evropska komisija je zatražila od Fejsbuka da u roku od dve nedelje pruži odgovore na pitanja pokrenuta skandalom s firmom Kembridž analitika, uključujući na pitanje da li su lični podaci Evropljana bili korišćeni.

Zakerberg je i pod pritiskom da se pojavi pred Kongresom SAD posle navoda da je konsultantska firma Kembridž analitika pokupila lične podatke 50 miliona korisnika Fejsbuka i iskoristila taj materijal da bi pomogla Donaldu Trampu da bude izabran za predsednika SAD 2016. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve