ZAMENIK RUSKOG MINISTRA ODBRANE ALEKSANDAR FOMIN: Napad na rusku bazu Hmejim u Siriji upravljao američki avion ” Posejdon”

ZAMENIK RUSKOG MINISTRA ODBRANE ALEKSANDAR FOMIN: Napad na rusku bazu Hmejim u Siriji upravljao američki avion ” Posejdon”

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske federacije


Dronovima koji su napali rusku vazduhoplovnu bazu “Hmejmim” u Siriji, upravljao je američki vojni izviđački avion “posejdon-8”, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije general-pukovnik Aleksandar Fomin.

Tas prenosi da je Fomin to rekao u Kini na plenarnom zasedanju “Peking Sijangšan foruma o bezbednosti”.

“Trinaest dronova kretalo se prema zajedničkom borbenom planu, koji je vodila jedna posada. Sve to vreme američki izviđački avion ‘posejdon-8′ patrolirao je područjem Sredozemnog mora u trajanju od osam časova”, rekao je Fomin.

Zamenik ruskog ministra odbrane naveo je da su “dronovi prebačeni na manuelno upravljanje, kada su naišli na kontramere ruskih sistema”.

“Manuelno upravljanje nisu obavljali nekakvi seljani, već posejdon-8’, koji ima modernu opremu. On je preuzeo manuelnu kontrolu”, kazao je Fomin.

Ruska baza “Hmejmim” u Siriji bila je od januara ove godine meta nekoliko grupnih napada dronovima, a poslednji se dogodio u avgustu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar