Svet
12.09.2019. 15:32
Tanjug

Američka vlada zaključila

ZAR I TI BENJAMINE? Izrael optužen za prisluškivanje Trampa i Bele kuće

w_55457675.jpg

Američka vlada zaključila je da u prethodne dve godine Izrael najverovatnije stoji iza postavljanja aparata za nadgledanje mobilnih telefona, pronađenih

Američka vlada zaključila je da u prethodne dve godine Izrael najverovatnije stoji iza postavljanja aparata za nadgledanje mobilnih telefona, pronađenih u blizini Bele kuće i drugih osetljivih lokacija širom Vašingtona, smatraju tri bivša visoka američka zvaničnika.

Međutim za razliku od sličnih slučajeva, kada se dešavalo da se otkrije strano špijuniranje u SAD, administracija američkog predsednika Donalda Trampa nije ukorila vladu Izraela, niti će ta zemlja snositi poslednice za takvo ponašanje, prenosi briselski Politiko.

[caption id="attachment_235451" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/ABIR SULTAN EPA-EFE/ABIR SULTAN[/caption]

Mali uređaji, koji mogu da snimaju sadržaj poziva i upotrebe podataka na telefonu, najverovatnije su korišćeni za špijuniranje Trampa, ali i njegove najblize saradnike i pomoćnike, rekao je jedan bivši službenik. Za sada nije poznato da li je izraelski napor imao uspeha. Kako se navodi, agenti FBI i drugih obaveštajnih službi koji rade na slučaju ubeđeni su da su izraelski špijuni postavili uređaje.

[caption id="attachment_235445" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/SHAWN THEW EPA-EFE/SHAWN THEW[/caption]

Portparol izraelske ambasade u SAD Elad Štromajer negirao je te navode istakavši da su potpouno besmisleni.

"Izrael ne sprovodi špijunske operacije u SAD", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve