Svet
28.02.2022. 11:41
17:47
R.E.

Rat u Ukrajini

Završeni pregovori Rusije i Ukrajine (VIDEO)

Ukrajina i Rusija
Izvor: Shutterstock

Pregovori Rusije i Ukrajine završeni su posle pet sati, javlja TASS pozivajući se na neimenovani izvor.
"Oni su završeni", rekao je izvor TASS-a. Drugi detalji nisu objavljeni.

Pregovori su, kako je ranije saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova, održani u Gomeljskoj oblasti.

Rusku delegaciju predvodio je savetnik šefa države Vladimir Medinski, a u njoj su bili i zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin i predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Dume Leonid Slucki, naveo je Tass.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je šef ukrajinske delegacije, u kojoj su i savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, lider partije Sluga naroda David Arahamija, ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov, šef delegacije Ukrajine u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, narodni poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Nikolaj Točicki.

Kako je ranije prenela ukrajinska agencija UNIAN, ključna tema pregovora je momentalni prekid vatre i povlačenje ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.

Kako prenosi izraelski list "Džeruzalem post" Ruski milijarder Roman Abramovič, prihvatio je ukrajinski zahtev da pomogne u pregovorima o okončanju sukoba između Rusije i Ukrajine, rekao je njegov portparol. 

"Mogu da potvrdim da je ukrajinska strana kontaktirala Romana Abramoviča za podršku u postizanju mirnog rešenja i da on od tada pokušava da pomogne".
 

"S obzirom na to šta je u pitanju, zamolili bismo za razumevanje, zato nismo komentarisali ni situaciju kao takvu, ni njegovu umešnost", dodaje se.

Kako se navodi, Abramovič na zahtev Ukrajine boravi u Belorusiji i pomaže u pregovorima između Rusije i Ukrajine u okviru napora da se okonča rat koji je u toku.
 

Vladimir Medinski, ruski delegat na pregovorima između Rusije i Ukrajine, dao je izjavu pre početka pregovora. 

"Moram reći da svaki sat ovog sukoba donosi samo nove žrtve među ukrajinskim vojnicima. Definitivno želimo postići bilo kakav sporazum, što pre. Ipak taj dogovor treba da odgovara i Ukrajini i Rusiji", rekao je Medinski. 
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ukrajina traži hitan prijem u Evropsku uniju
Evropska unija

Po novoj proceduri

28.02.2022. 10:52

Ukrajina traži hitan prijem u Evropsku uniju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da Ukrajina traži od Evropske unije hitan prijem po novoj posebnoj proceduri.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve