“ZELENI U IGRI” Kurc: Odluka o koalicionim pregovorima pre kraja novembra

“ZELENI U IGRI” Kurc: Odluka o koalicionim pregovorima pre kraja novembra

Shutterstock


Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc saopštio je da planira da odluku o tome s kim će ući u koalicione pregovore donese još pre izbora u pokrajini Štajerskoj, koji su zakazani za 24. novembar.

Kurc je, uoči početka današnjih razgovora sa Zelenima o eventualno mogućem započinjanju koalicionih pregovora, odbacio spekulacije da će odugovlačiti sa početkom pregovora do posle izbora u Štajerskoj.

AP Photo/Matthias Schrader

AP Photo/Matthias Schrader

“Naravno da mi je cilj da jasno pre izbora u Štajerskoj saopštim s kim počinjemo pregovore”, kazao je on novinarima.

Šef Zelenih Verner Kogler kazao je da dve stranke pokušavaju da dogovore mapu puta za dalje razgovore sa ciljem sondiranja mogućnosti saradnje u vladi.

Najavio je i da će se sastati sa šeficom Neos-a Beatom Majnl Rajnzinger kako bi razmotrio šta mogu zajednički postići.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Zvanično OVP trenutno još ne vodi pregovore o koaliciji sa Zelenima, iako su prethodno Socijaldemokratska partija (SPO) i Neos, a i ranije još Slobodarska stranka (FPO) najavili da završavaju sa “sondiranjem”.

Neos je saopštio da ne želi dalje da učestvuje u “sondiranju” i da stoji na raspolaganju samo za pregovore o formiranju vlade, dok je FPO najavila da želi da ostane u opoziciji, a i SPO je spremna samo na konkretne pregovore o vladi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar