Svet
11.03.2023. 22:05
Beta

Rat u Ukrajini

Zelenski ponovo odbijen

1
Izvor: Ukrainian Presidential Press Office

Ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom ni ove godine nije odobreno da se obrati na 95. ceremoniji dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauke.

Organizatori svečanosti koja će biti sutra kasno uveče u Los Anđelesu, odbili su kao i prošle godine da prenesu ranije snimljeni govor Zelenskog, preneo je američki časopis Varajeti (Variety).

Prema izvorima američkog časopisa, Akademija je "glatko odbila" zahtev ukrajinskog predsednika.

Varajeti je podsetio da to odbijanje dolazi u trenutku kada američko javno mnjenje počinje da gubi interesovanje za rat u Ukrajini.

Zelenskom nije odobreno ni da se obrati na filmskom festivalu u Torontu, koji mnogi u Americi smatraju "uvertirom" za Oskare.

Ukrajinski predsednik je ipak mogao da se obrati na Berlinskom festivalu u februaru, na kojem je prikazan dokumentarni film američkog reditelja i glumca Šona Pena (Sean Pean). Ostvarenje je posvećeno Zelenskom i ratu u Ukrajini.

Zelenski se obratio i na nedavnoj dodeli Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju.

Pen je prošle godine obećao da će javno istopiti svoje dobijene Oskare ako Zelenski ne bude pozvan na dodelu Oskara. Glumac nije ostvario svoju pretnju, ali je jednu svoju statuetu Oskara dao Zelenskom.

Svečana 95. ceremonija dodele Oskara biće održana sutra kasno uveče u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, a ove godine je favorit komedija "Everything Everywhere All At Once" sa 11 nominacija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zelenski podržao kineske predloge o ratu
Zelenski

Rat u Ukrajini

24.02.2023. 19:29

Zelenski podržao kineske predloge o ratu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da podržava nove izjave Kine o ratu, da namera Pekinga "nije loša" i da bi mogla biti korisna u pokušaju da se Rusija izoluje.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve