Svet
28.02.2023. 09:43
Beta-AFP

Rat u Ukrajini

Zelenski: "Situacija oko Bahmuta sve komplikovanija"

1
Izvor: Beta / AP / Efrem Lukatsky

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da situacija sa njegovim trupama oko Bahmuta na istoku zemlje postaje jako teška.

"Situacija postaje sve komplikovanija", rekao je Zelenski u svom redovnom večernjem obraćanju.

On je rekao da "neprijatelj sistematski uništava" sve što može da se koristi da zaštiti ukrajinske položaje i nazvao "pravim herojima" ukrajinske vojnike uključene u tu borbu.

Od leta ruske trupe pokušavaju da zauzmu Bahmut koji ima sporni strateški značaj, ali je postao simbol borbe za kontrolu nad regionom Donbas na istoku Ukrajine.

U izjavama koje je sinoć objavila ruska televizija, proruski šef regiona Donjeck na istoku Ukrajine Denis Pušilin rekao je da su svi pristupi gradu-tvrđavi Bahmut u dometu proruskih snaga.

Ruske snage poslednjih više godina pokušavaju da opkole Bahmut i uspele su da prekinu više važnih ruta za snabdevanje ukrajinskih trupa.

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin je u subotu objavio da su njegovi ljudi zauzeli selo Jagidne, koje se nalazi na severnoj periferiji Bahmuta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kada Hrvatska šalje Ukrajini helikoptere i koji tip
helikopter, ukrajina

Mediji

27.02.2023. 08:05

Evo kada Hrvatska šalje Ukrajini helikoptere i koji tip

Vlada Hrvatske odlučila je da za desetak dana počne isporuku Ukrajini ukupno 14 helikoptera sovjetske proizvodnje tipa Mi-8, odnosno polovinu svih raspoloživih letelica Hrvatskog ratnog vazduhoplostva za tu namenu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve