ZEMAN SE NESLANO NAŠALIO: Pozvao na istrebljenje čeških novinara koje je uporedio sa pticom dodo

ZEMAN SE NESLANO NAŠALIO: Pozvao na istrebljenje čeških novinara koje je uporedio sa pticom dodo


Predsednik Češke Miloš Zeman požalio se na redovnom godišnjem savetovanju čeških ambasadora na to što češki novinari još nisu istrebljeni kao ptica dodo.

“Ubeđen sam da je inteligencija čeških novinara na nivou ptice dodo, stvorenja koje je živelo na Madagaskaru i po pravu je istrebljeno. Još uvek se nije uspelo da se istrebe češki novinari”, požalio se u sredu ambasadorima Zeman.

Dodo, srodnik golubova, u celom svetu je simbol životinjskih vrsta izumrlih krivicom čoveka, jer su ga istrebili holandski mornari posle dolaska na Mauricijus u 16.veku pošto se naivno nije plašio ljudi a u češkom prevodu ta ptica neletačica nosi ime budala tupava.

Tu neslanu šalu i poziv na istrebljenje čeških novinara Zeman je uputio na kraju govora ambasadorima koji je u sredu emitovala češka javna televizija ČT, a češkom predsedniku, poznatom po vulgarnim uvredama i po tome što je na novinare u šali uperio i oružje, ovo nije prvi put da poziva na njihovu likvidaciju.

Zemana je na jednoj konferenciji za novinare čak ruski predsednik Vladimir Putin morao da upozori da se novinari ne likvidiraju ako ih na konferenciju za medije dođe veliki broj, već se izda manje akreditacija.

Češki novinari upozorili su odmah na društvenim mrežama da njihov predsednik priča svašta jer dodo nije živeo na Madagaskaru, te da je pobrkao ostrva, da dodo nije istrebljen pravom već ga je života koštalo to što je naivno verovao ljudima, kao i to da ta ptica nije pozivala kao češki predsednik ni na čiju likvidaciju.

U komentarima na Fejsbuku i Tviteru novinari i češki političari podsetili su Zemana da je sramno da zvaničnik, šef države izjavi tako nešto svega 190 dana nakon brutalnog ubistva slovačkog istraživačkog novinara Jana Kucijaka koji je radeći na otkrivanju korupcije i vezama italijanske mafije sa slovačkim političkim vrhom tesno sarađivao sa češkim kolegama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar