Svet
20.08.2018. 13:38
R.E./ The sun

ŽENA PALA SA KRUZERA IZMEĐU PULE I VENECIJE: Kaže da je zahvaljujući časovima joge i pevanju preživela 10 časova u moru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Žena koja je čudom preživela 10 časova u moru nakon što je pala sa kruzera, rekla je zahvaljujući treninzima joge i pevanju uspela da ostane živa.

Stjuardesa Kej Longstaf (46) upala je u vodu sa norveškog kruzera koji je plovio iz Vargarole kod Pule u Hrvatskoj, ka Veneciji.

Spasioci su ispričali kako im je Kej objasnila način na koji je uspela da preživi.

"Ona je navela kako joj je činjenica da vežba jogu pomogla jer je zahvaljujući njoj ostala zgodna i fleksibilna. Takođe je rekla kako je pevala da ne bi osećala hladnoću u u moru tokom noći", rekli su.

Govoreći o svemu, ova Britanka je rekla: "Pala sam sa zadnjeg dela kruzera i provela sam u vodi 10 časova. Ovi divni momci su me spasili".

Ona smatra da je pala na oko 60 kilometara od Pule, nešto posle ponoći. Ona se, navodno, pre nego što je pala, provodila i pila alkohol.

 Pronađena je u 09:30 časova ujutru na oko 1300 metara od mesta na kome je pala.

 

Na sebi je imala samo kratak šorts i top, a temperatura vode iznosila je 20 stepeni Celzijusa.

 Kada su je spasili i pitali kako se zove i odakle dolazi, rekla je da se zove Kej i da dolazi iz Engleske.

Odmah su je pregledali lekari, a potom je odvedena u bolnicu u Puli, gde  će lekari dalje nadgledati njeno stanje.

Iz bolnice su potvrdili da je Britanka dovedena kod njih i da nije životno ugrožena.

Hrvatske vlasti navele su i da ispituju snimke sa broda, kao i to da su alarmirali spasioce čim je javljeno da su na palubi uočeni torba i pasoš ove žene.

Britanka, koja je rekla kako je imala znake hipotermije kada je pronađena, kasnije je spojena sa svojom porodicom koja je, takođe, bila na putovanju.

Kej je rekla i kako je "sedela pozadi" kada je pala sa broda oko 23:45 časova u subotu.

Portparol hrvatskog ministra Pomorskih poslova, David Radaš, izjavio je: "Naši spasioci bili su u kontaktu sa posadom broda i, nakon provere snimaka, znali smo tačno vreme kada je žena pala u vodu".

Portparol kompanije kruzera rekao je da su, čim su primili izveštaj, počeli potragu za ženom.

Kapetan broda, Lovro Orešković, dodao je: "Ova žena bila je potpuno isrpljena kada smo je izvukli iz vode. Na njenu, a i našu sreću, uspeli smo da je lociramo na otvorenom moru. Ona je podigla ruke i mahala kada je ugledala brod. Veliko je čudo to što je preživela, ne samo pad sa 20 metara, nego i 10 časova u vodi. To je jedinstven slučaj".

 

"Na kruzeru su svi mislili da nije preživela. Međutim, ona je očigledno izdržljiva i uspela je to. Izuzetno smo srećni zbog toga što smo spasili ljudski život", dodao je Orešković.

 

 

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve