Svet
27.09.2019. 19:24
Tanjug

ŽIVOT U LANCIMA: U Nigeriji iz ropstva oslobođeno 300 ljudi, većinom dečaka

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nigerijska policija oslobodila je više od 300 ljudi, većinom dece, koji su držani u zatočeništvu u lancima u jednoj zgradi u mestu Kaduna, na severu zemlje, saopštili su danas zvaničnici.

Što se tiče oslobođene dece, u pitanju su sve dečaci od pet godina do kasnog tinejdžerskog uzrasta, prenosi Rojters, navodeći da su mnogi bili vezani lancima.

Oni su bili zatočeni u zgradi u kojoj se nalazi islamska škola, a policija navodi da je sedam osoba uhapšeno. Za sada nije poznato od kada su deca tamo držana.

"Utvrdili smo da je dvoje dece došlo iz Burkine Faso, a većinu njih su doveli roditelji iz uglavnom severnih nigerijskih država", rekao je portparol lokalne policije Jakubu Sabo.

On je precizirao da su uhapšeni nastavnici te škole.

Lokalni mediji su javili da su zatočeni bili mučeni, izgladnjivani i seksualno zlostavljani. Na leđima jednog dečaka vidni su ožiljci koji izgledaju kao da su nanete bičem.

Deca su prebačena u privremeni kamp na stadionu u Kaduni, a kasnije će biti prebačeni u drugi u predgrađu grada dok vlasti pokušavaju da pronađu njihove roditelje.

U većinski muslimanskom severnom delu Nigerije, najsiromašnijoj oblasti gde većina živi sa manje od dva dolara dnevno, ima islamskih škola gde roditelji često ostavljaju decu, napominje britanska agencija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve