tehnologija i digital
06.09.2018. 13:06
R.E./Večernje novosti

Kompanija "YotelPad Miami",

MEHANIČKI BATLERI: Robot koji govori nekoliko jezika, sarađuje sa ljudima, služi goste u elitnim hotelima

screenshot_167.png

Kompanija "YotelPad Miami", udružila se sa firmom "Techmetics", kako bi proizvela batlere novog doba, odnosno robotske pomoćnike!

Novi Techi robot, koji

Kompanija "YotelPad Miami", udružila se sa firmom "Techmetics", kako bi proizvela batlere novog doba, odnosno robotske pomoćnike!

Novi Techi robot, koji pomalo asocira na R2D2 iz "Ratova zvezda", ali i na pokretni frižider, prvenstveno je namenjen premijum korisnicima i hotelima, te je programiran da sarađuje sa ljudskom poslugom, kako bi udruženim snagama sve zadatke obavljali na vreme.

Techi ima više odeljaka koji služe za pakovanje poručene hrane i drugih potrepština, i može sam da upravlja liftom kako bi stigao do određene hotelske sobe. Pored toga, robot govori nekoliko jezika, pa može da komunicira sa posetiocima iz celog sveta.

Kada nije na zadatku, robot se slobodne kreće po označenom prostoru kako bi se našao onima kojima je pomoć potrebna na licu mesta u vidu hrane i pića. Zahvaljujući animiranim izrazima lica, ovog robota već ubrajaju u najsimpatičnije mehaničke pomoćnike, napravljene do sada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve