tehnologija i digital
07.08.2018. 17:01
R.E./JT

Kako je "Fejsbuk"

KAD "FEJS" i "VATSAP" UDARE NAMET, KOMPANIJE PLAČU: Od sutra se plaćaju marketinške poruke

facebook-fejsbuk-logo-foto-ap-1426499818-626029.jpg

Kako je "Fejsbuk" (Facebook) postao vlasnik "Vatsapa" (WhatsApp), tako se ova "društvena mreža" suočila sa mnogobrojnim izmenama. Poslednja u nizu

Kako je "Fejsbuk" (Facebook) postao vlasnik "Vatsapa" (WhatsApp), tako se ova "društvena mreža" suočila sa mnogobrojnim izmenama. Poslednja u nizu modifikacija jeste naplata svih poruka marketinškog tipa, koje šalju firme, kako bi privukle veći broj klijenta. Od sada sve kompanije koje se reklamiraju preko "Vatsapa", platiće od 0, 5 do devet centi po poruci. Ova cena zavisi i od države u kojoj se nalazi kompanija, pa će tako cena poruke biti skuplja u pojedinim zemljama.

"Fejsbuk" je od samog preuzimanja "Vatsapa" tražio način da monopolizuje ovu mrežu, pa je insistirao ne samo na podizanju cena usluga Vatsapa, već i na predaji kriptovanih kodova, koji "čuvaju" tekst poruka i na koje još uvek "Vatsap" ima isključivo pravo.

Sa naplaćivanjem poruka će se početi već sutra, i procenjuje se da oko dva miliona kompanija, koje su korisnici "Vatsap Biznis" aplikacije (WhatsApp Business), morati da počnu da plaćaju ovaj ceh, kako bi slale reklame, dobijale obaveštenja da je proizvod dostavljen, dobijale notifikacije o sastancima firme, i slično.

"Vatsap" je istakao kako je cena poruka mnogo povoljnija, nego što košta tipična SMS poruka, ali ipak ova vest sigurno nije obradovala okko tri miliona malih preduzeća, koja su već navikla dda besplatno koriste "Biznis" aplikaciju, kako bi komunicirala i sarađivala međusobno.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve