tehnologija i digital
12.05.2018. 17:13
R.E./B92

NIŠTA OD MEGA PROJEKTA U EVROPI VREDNOG 850 MILIONA EVRA: Kako su tri irska seljaka pobedila Epl

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

IT gigant Epl odustao je od planirane izgradnje centra za bazu podataka u Irskoj vrednog 850 miliona evra. Ta američka kompanija odustala je od spornog projekta zbog sudske bitke s aktivistima za zaštitu okoline, koji žele da sačuvaju šumu na mestu planiranog projekta.

“Pre nekoliko godina podneli smo zahtev za izdavanje dozvole za izgradnju centra u Atenriju. Uprkos našim naporima kašnjenja u postupku izdavanja dozvola prisilila su nas da se okrenemo drugim planovima i nećemo moći da nastavimo sa izgradnjom centra”, saopštio je Epl.

Epl je bio na korak do zelenog svetla jer je sudija Visokog suda odbacio žalbe trojice aktivista zabrinutih za uticaj projekta na okolinu, s obzirom na predviđenu površinu od gotovo 1,8 miliona kvadratnih metara.

Potom je prošle nedelje vrhovni sud prihvatio zahteve aktivista da sasluša njihove žalbe, što znači da će se postupak dodatno odužiti.

Projekat je najavljen pre tri godine i trebalo je da bude najveća privatna investicija u zapadnoj Irskoj. U vladi su procenili da bi otvorio oko 300 radnih mesta u građevinskom sektoru i 150 na neodređeno vreme.

Centar je trebalo da se otvori još prošle godine, prema prvom planu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve