tehnologija i digital
22.06.2018. 11:42
R.E./N1

Popularna društvena mreža

NOVA ODLUKA FEJSBUKA: Počinje naplaćivanje članstva u grupama cena od 5 do 30 dolara

fejsbuk.png

Popularna društvena mreža uvodi novost koja bi mogla da izazove buru među korisnicima i napuštanje Fejsbuka.

Fejsbuk je najavio početak pilot

Popularna društvena mreža uvodi novost koja bi mogla da izazove buru među korisnicima i napuštanje Fejsbuka.

Fejsbuk je najavio početak pilot projekta koji za cilj ima naplaćivanje članstva u Fejsbuk grupama.

Kao razlog promene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi navode želju da pruže podršku administratorima grupa koji svojim trudom i svakodnevnim angažmanom doprinose kvalitetu i raznolikosti društva.

"Podstaknuti upitima pojedinih admina Fejsbuk grupa, odlučili smo da je došlo vreme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli da nastave u finansijski sigurnijem okruženju", stoji u zvaničnoj izjavi kompanije Fejsbuk.

Pilot projekt koji započinje u petak, biće implementiran na nekoliko Fejsbuk grupa čiji će korisnici dobiti obaveštenje da za dalju participaciju u grupi moraju da plate članarinu.

Prema javno dostupnim informacijama, mesečnu cenu korišćenja svojih platformi će određivati sami administratori, a one će se kretati u rasponu od 4,99 do 29,99 američkih dolara. Pretplata će biti izvršena na jednostavan način – uplatom traženog iznosa putem Facebook aplikacije na iOS i Android telefonima.

"Smatramo da će mera koja je preduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa na kraju doprineti i razvoju digitalne zajednice", stoji u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve