tehnologija i digital
04.07.2018. 15:56
R.E./RT

Ruska

"PAMETAN SUPERSAT" ZA BOLJU KOMUNIKACIJU I BEZBEDNOST: Ruskim vojnicima na Krimu stiže pojačanje u opremi

screenshot_65.png

Ruska vojska, stacionirana na Krimu, prva će dobiti pojačanje u opremi, i to u vidu neverovatnog tehničkog izuma

Ruska vojska, stacionirana na Krimu, prva će dobiti pojačanje u opremi, i to u vidu neverovatnog tehničkog izuma u obliku sata, koji će imati zadatak da pomogne komunikaciju i bezbednost vojnika.

Ovaj sat je direktno povezan sa prefinjenim bezbednosnim sistemom, koji je opremljen senzorima za pokret, detekciju uljeza, CCTV kamerama, a procenjuje se da je otporan i na šok udare, kao i vatru.

Sat je povezan sa komandom, i onaj ko ga nosi može dobiti upozorenje vibracijom, kako bi ono bilo što tiše i neprimetnije i izbeglo neprijateljskoj pažnji.

Uz pomoć ovog "pametnog supersata" se može u svakom trenutku, putem neprobojnog radio kanala, ostvariti komunikacija između vojnika i komande. Domet radio kanala je oko tri i po kilometara.

Upotreba sata i novog sistema bezbednosti, potpuno će sprečiti da ijedan ruski vojnik "nestane u akciji", ili bude otet, budući da je sat ujedno i uređaj za praćenje, a Rusi, željni da što pre isporuče novu vojnu igračku, častili su kompaniju "Argus Spect" sa 11 miliona dolara što je obećala isporuku pre 2020. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve