“PAMETAN SUPERSAT” ZA BOLJU KOMUNIKACIJU I BEZBEDNOST: Ruskim vojnicima na Krimu stiže pojačanje u opremi

“PAMETAN SUPERSAT” ZA BOLJU KOMUNIKACIJU I BEZBEDNOST: Ruskim vojnicima na Krimu stiže pojačanje u opremi

Foto: YouTube screenshot


Ruska vojska, stacionirana na Krimu, prva će dobiti pojačanje u opremi, i to u vidu neverovatnog tehničkog izuma u obliku sata, koji će imati zadatak da pomogne komunikaciju i bezbednost vojnika.

Ovaj sat je direktno povezan sa prefinjenim bezbednosnim sistemom, koji je opremljen senzorima za pokret, detekciju uljeza, CCTV kamerama, a procenjuje se da je otporan i na šok udare, kao i vatru.

Sat je povezan sa komandom, i onaj ko ga nosi može dobiti upozorenje vibracijom, kako bi ono bilo što tiše i neprimetnije i izbeglo neprijateljskoj pažnji.

Uz pomoć ovog “pametnog supersata” se može u svakom trenutku, putem neprobojnog radio kanala, ostvariti komunikacija između vojnika i komande. Domet radio kanala je oko tri i po kilometara.

Upotreba sata i novog sistema bezbednosti, potpuno će sprečiti da ijedan ruski vojnik “nestane u akciji”, ili bude otet, budući da je sat ujedno i uređaj za praćenje, a Rusi, željni da što pre isporuče novu vojnu igračku, častili su kompaniju “Argus Spect” sa 11 miliona dolara što je obećala isporuku pre 2020. godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar