tehnologija i digital
17.08.2018. 13:12
R.E./SkyNews

TINEJDŽER HAKOVAO "EPL": Digitalni titan pao od maloletnog sajberkriminalca

apple-logo.png

Kompanija "Epl" (Apple), koja važi za jednu od najobezbeđenijih tehnoloških kompanija, postala je žrtva hakera, i to tinejdžera!

Ovaj šesnaestogodišnjak, poreklom iz Melburna u Australiji, upao je u sistem glavnog kompjutera, skinuo ogrmnu količinu poverljivih podataka vrednih milijarde dolara, pristupio korisnički nalozima, i sačuvao ih sve u svom računaru u folderu, koji je duhovito imenovao "haki, hak-hak".

Dečaka, čije se ime ne sme objaviti u medijima, budući da nije punoletan, uhvatili su agenti FIB-a i australijske federalne policije (AFP), tek nakon što je prikupio 90 gigabajta podataka, pa će se pod optužbom za sajber kriminal ovaj tinejdžerski haker naći na sudu za maloletna lica.

Policija je prilikom pretresa dečakove kuće našla dva "Epl" kompjutera, mobilni i hard drajv, čije su IP adrese odgovarale "hakerskim". Maloletni haker je kao opravdanje za svoj zločin naveo da je upad u sistem "Epla" bio prilika da dokaže ovoj kompanije svoje umeće, i naglasio je da bi voleo da radi za ovu firmu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
19.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve