tehnologija i digital
16.05.2018. 13:59
R.E./JT

Kompanija Tviter  juče

Tviter objavio rat "trolovima"

twitter.jpg

Kompanija Tviter  juče je objavila apsolutni rat internet "trolovima", i najavila novu strategiju pomoću koje će ih lakše identifikovati i

Kompanija Tviter  juče je objavila apsolutni rat internet "trolovima", i najavila novu strategiju pomoću koje će ih lakše identifikovati i "banovati".

Dakle, svako ko želi da "troluje" korisnike ove društvene mreže, moraće da se čuva, budući da će "Tviter-nadzirači", budno pratiti obrasce ponašanja i porediti postove korisnika, kako bi ulovili uznemirujući sadržaj i smanjili vidljivost takvih tvitova.

Na ovoj društvenoj mreži već postoje pravila protiv ličnih napada i zloupotrebe objava, a najveća olakšica korisnicima jeste svakako mogućnost da "utišaju" sagovornike za koje smatraju da su iritantni ili uvredljivi. Tvitovi koji dobiju lošu recenziju, tj. prijavu, neće momentalno biti izbrisani, ali biće spušteni na lestvici prioriteta i tako gurnuti na marginu vidljivosti.

Džek Dorsej, izvršni direktor ove kompanije, istakao je da će Tviter pokušati od sad da pronađe i problematične naloge, tako što će se pored "trolova" proveravati i imejl adrese. Ovaj način borbe protiv "trolovanja" već je testiran, i rezultat je pokazao da su se zlobne objave i provokacije na mreži u veoma kratkom vremenskom razdoblju smanjile za 8 posto.

Budući da je u poslednje vreme Tviter, poput Fejsbuka, pod neprestanim pritiskom da poboljša bezbednost i efikasnost svoje mreže, nova strategija protiv "trolova" se može tumačiti kao svojevrsno obećanje da će korisnici društvenih mreža ubuduće moći bez straha i gubljenja živaca da "četuju", ali se može shvatiti i kao posledica pojačanog nadzora digitalne komunikacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve