Uncategorized
16.06.2017. 10:04
R.E.

AIK Banka podržala izgradnju vetroparka „Košava“

jelena-galic-predsednik-izvrsnog-odbora-aik-banke-2.jpg

AIK Banka finansijski je podržala realizaciju projekta “Košava”, koji predstavlja najveću investiciju u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji do sada. AIK Banka takođe aktivno podržava „MK Fintel Wind“ u razvoju novih vetroparkova širom Srbije.
AIK Banka predstavlja snažan oslonac razvoju lokalne zajednice i doprinosi boljem kvalitetu života, što se ogleda u kontinuiranim ulaganjima i inovacijama, poštovanju najviših stepena profesionalnosti i poslovne etičnosti, uvažavanju svojih poslovnih partnera, klijenata i potrošača, pokazivanju ekološke svesti i brige o zaštiti životne sredine.

„”Košava” će biti proizvodni objekat značajne snage, koji će doprineti razvoju elektroenergetskog sistema Srbije i povećanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora. Finansiranjem ovakvih projekata, AIK Banka nastavlja tradiciju podrške razvoja realnog sektora privrede usmerenog na jačanje konkurentosti, obezbeđenje održivog razvoja i povećanje izvoza.“, izjavila je ovom prilikom Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

“MK Fintel Wind” jedna je od prvih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom “zelene energije” pomoću vetroelektrana i solarnih panela, a trenutno je i najznačajniji investitor iz ove oblasti u Srbiji, sa projektima snage 300 MW.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve