AIK Banka u službi svojih klijenata

AIK Banka u službi svojih klijenata


AIK Banka je uz podršku svog partnera kompanije NFInnova uvela nove e/mBanking aplikacije za segment stanovništva, odnosno omni-channel platformu za digitalno bankarstvo. Svojim korisnicima AIK Banka je na ovaj način omogućila neometano obavljanje bankarskih poslova, bilo da koriste računar, tablet, mobilni telefon ili sva tri uređaja.
AIK Banka je prva domaća banka koja je ozbiljno shvatila značaj dosledne i konstantne komunikacije sa klijentima. Uvođenjem nove platforme za digitalno bankarstvo, sada  je to i omogućila svojim korisnicima. Nove i unapređene aplikacije za elektronsko i mobilno bankarstvo uz maksimalnu sigurnost donose jedinstven korisnički dizajn stavljajući u prvi plan jednostavno i brzo korišćenje.
Nova platforma kompanije NFInnova obuhvata niz funkcionalnosti i jednostavan korisnički interfejs kako na strani klijenta tako i na strani banke. Uvedeno rešenje obuhvata nove aplikacije za mobilno bankarstvo za iOS i Android operativne sisteme kao i novu aplikaciju za elektronsko bankarstvo. Poseban naglasak je na KešKlik funkcionalnosti, odnosno prenosu novca izmedju fizičkih lica korišćenjem SMS koda, gde primalac ne mora biti klijent banke. Dodatne funkcionalnosti koje je AIK Banka obezbedila jesu video poziv i chat, kao i dodatak “Moje finansije” koji klijentima daje mogućnost da prate mesečnu potrošnju i tako lakše upravljaju ličnim budžetom. AIK Banka se na ovaj način u potpunosti prilagodila i stavila u službu svojih korisnika. Tu su i funkcionalonosti za neautorizovane korisnike kao što su lokator ekspozitura i bankomata, pregled kursne liste i online chat i video poziv sa Kontakt centrom banke.
„Kao jedan od lidera u inovativnim i modernim bankarskim servisima, AIK Banka je pustila u rad novu e/mBanking aplikaciju i svoju online ekspozituru. Svi postojeći ili potencijalni klijenti mogu putem online chat-a ili video poziva iniciranom putem e/mBanking aplikacija ili web sajta banke da dobiju sve potrebne informacije o radu AIK Banke, novim i postojećim proizvodima i uslugama, zakažu termin sastanka sa savetnikom, dobiju i pošalju neophodnu dokumentaciju itd. Novina je i usluga KešKlik, koja podrazumeva prenos novčanih sredstava između dva fizička lica korišćenjem SMS koda. Iniciranjem opcije KešKlik iz e/mBank aplikacije od strane klijenta AIK Banke, primalac sredstava dobija SMS poruku sa PIN kodom. Unosom koda na bilo kom bankomatu AIK Banke u naredna 72h primalac može podići novac bez upotrebe kartice.“, istakao je Bojan Pavlović, Direktor sektora direktnih kanala AIK Banke.

Bankarski sektor trenutno prolazi kroz fazu transformacije prilikom koje se tradicionalno bankarstvo, koje se baziralo na uslugama i proizvodima namenjenim prodaji i servisiranju kroz mrežu filijala, transformiše i menja. Glavni trend promena danas stoji u činjenici da ljudi menjaju svoje navike u komunikaciji. Internet i njegova dostupnost kroz računare i mobilne uređaje kreirao je zahteve za jednim potpuno novim pristupom radu sa klijentima svakog biznisa, pa tako i bankama. Uvođenjem omni-channel platforme za digitalno bankarstvo AIK Banka je započela kontinuirani proces digitalne transformacije kroz koju će praćenjem i primenom najnovijih tehnoloških rešenja menjati način komunikacije sa svojim klijentima, te se na bankarskom tržištu pozicionirati kao moderna banka koja prati najnovije trendove poslovanja.
“Današnji potrošači očekuju usluge u skladu sa svojim potrebama, bilo kad, bilo gde i bez obzira na način komunikacije. iBanking rešenje omogućava bankama da ispune ova očekivanja i ostvare dugotrajan odnos sa klijentima. Omnichannel rešenje kompanije NFInnova polazi od očekivanja savremenog potrošača u poslovanju sa bankom. Uvođenjem naše platforme za digitalno bankarstvo, AIK Banka je spremana da odgovori na trenutne i buduće zahteve klijenata, nudeći im personalizovane proizvode i usluge u pravom trenutku, putem željenog digitalnog kanala.“, istakao je Aleksandar Lenov, Marketing Specijalista NF Innove.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar