Uncategorized
17.03.2019. 18:38
R.E./Beta/Nemanja Jovanović

Demonstranti krenuli ka policijskoj stanici 29. novembar

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Demonstranti okupljeni ispred predsedništva Srbije krenuli su centralnim beogradskim ulicama ka policijskoj stanici u Ulici 29. novembar gde se nalaze uhapšeni koji su sinoć ušli u zgradu Radio televizije Srbije.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je okupljenima ispred predsedništva da je počelo hapšenje i da je mladiću od 18 godina odredjen pritvor od 30 dana i da ga šalje u zatvor.

On je zato pozvao okupljene da podju do policijske stanice i odbrane uhapšene.

"Dok smo ovde policija hapsi sve ljude koji su sinoć bili u zgradi RTS-a, a simbol svega toga je Pavle od 18 godina kojem je odredjen pritvor od 30 dana i koga šalju u zatvor. To neće moći tako, nije kriv Pavle koji je pokazao veliku hrabrost jer je bio sa nama. Ako je neko kriv to sam ja, jer sam prvi ušao. Neka dodju po mene neka dodju po sve vas", rekao je Obradović.

On se osvrnuo na objavu predsednika Srbije Aleksandar Vučića na instagramu kako igra šah sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem te upitao da li je Vučić pobegao pacovskim kanalima ili se smeje u facu demonstratima.

"Mislim da smo mi ovde danas pokazali da smo pobuđeni narod koji neće da trpi njegove laži propagandu i diktaturu. Mi smo tu mi ne odustajemo. Aleksandre Vučiću ako si pobegao naćićemo te nećeš pobeći, gotovo je", rekoa je Obradović i uzvikivao "ostavka".

Okupljeni su pošli potom ka policijskoj stanici a na čelu kolone je veliki transparent "Jedna od pet miliona".

Đilas poručio da je krenuo sa Obradovićem u policijsku stanicu 29. novembar

Lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Djilas napisao je na Tviteru da je krenuo u policijsku stanicu 29. novembar da ga uhapse zajedno sa Obradovićem, Lutovcem i Zelenovićem.

"Svi mi kojimo smo bili sinoć u RTS-u preuzimamo odgovornost što smo tražili da RTS počne istinito da informiše", naveo je Djilas.On je poručio predsedniku Srbije Aleksadnru Vučiću da prestane da hapsi decu.

"Mi smo Vučiću krivi", napisao je Djilas na Tviteru.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
32°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve