ĐOKOVIĆ: Kakvo će da bude finale? Pravo da vam kažem, kupio bih kartu za ono što sledi

ĐOKOVIĆ: Kakvo će da bude finale? Pravo da vam kažem, kupio bih kartu za ono što sledi

(AP Photo/Andy Brownbill)


Nakon što je ubedljivo savladao Luku Puja sa 6:0, 6:2, 6:2 Novak Đoković je otkrio da se odlično oseća na terenu poslednjih dana, ali i da jedva čeka duel sa Nadalom u finalu.

Istakao je Đoković da mu je polufinalni trijumf bila jedna od najkvalitetnijih partija u karijeri, pogotovo kada je reč o mečevima u Melburnu.
– Definitvno jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao ovde. Sve je funkcionisalo, i to baš na način na koji sam zamislio pre meča. Teško je bilo Luki, ali je imao fantastične partije na ovom turniru. Što se mene tiče, ovo je možda bio i moj najbolji nastup u polufinalima. Luka je kvalitetan teniser, toliko dugo je među najboljima. Odigrao je nekoliko perfektvnih mečeva u ranijim fazama turnira. Nema nikakve sumnje da je sve bolji, s obzirom da se radi o njegovom prvom polufinalu, potrebni su mu ovakvi nastupi – pohvalio je Nole mladog rivala iz Francuske.

Zanimalo je voditelja programa na “Rod Lejver aren” Džima Kurijera šta misli o tome što Novak može da postane apsolutni rekorder po broju titula u Melburnu, u slučaju da dođe do sedme titule.
– Da, ali istovremeno je bilo malo verovatno da ću biti ovde pre 12 meseci. Uvek sam imao mnogo vere u sebe, o tome sam razmišljao, to je važno da bi sve išlo u pravcu u kom želite. Da verujete u proces da bi sve fukncionisalo. Osećam se vrlo dobro na terenu poslednjih nekoliko dana, fokusiran sam i mečevi se dobro odvijaju.

Novakov sin Stefan je tatina najveća podrška, a neposredno pred meč sa Francuzom su se njih dvojica čula telefonom.
– Razgovarao sam s njim 45 minuta pred meč, pričao mi je o Spajdermenu. Nije me gledao jer u vrtiću. Poželeo mi je sreću, svaki put je blagoslov kada sam s njim. Uvek mi kaže: “Srećno i pobrini se da pobediš”. Nema bolje stvari nego biti otac, imam dva fenomenalna anđela, sa Jelenom sa kojom sam 15 poslednjih godina – rekao je Đoković.

Đoković i Nadal su igrali finale 2012. godine, a ono je bilo impresivno.
– Prvo, defitnitivno bih kupio kartu za taj meč. Za one koji nisu, kupite kartu! (smeh) Gotovo šest sati smo proveli tada na terenu, to mi je jedno od najvećih iskustva, a takva se dešavaju jednom u životu. Sada su nešto drugačija pravila, pa ne verujem da ćemo provesti toliko vremena na terenu (ukoliko bude 6:6 u petom setu, igra se taj-brejk do desetog osvojenog poena). Nadam se da bi mogao da bude isti rezultat na kraju – zaključio je Đoković.

Upitan da li je njegov sin Stefan pratio ovo polufinale, kao što je finale Vimbldona, Nole je nasmejao publiku:
– Pričali smo pred ovaj moj nastup. Gleda Spajdermena (smeh). Ima neka druga interesovanja sada, što je potpuno normalno – rekao je Novak Đoković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar