Uncategorized
12.03.2018. 15:10
R:E/ mondo.rs

FUDBAL: Prekinuto prvenstvo Grčke, policija traži gazdu PAOK-a

maxresdefault-3.jpg

Grčka policija izdala je nalog za hapšenje Ivana Savidisa, vlasnika solunskog kluba, koji je u nedelju ušao na teren na meču protiv ekipa AEK sa pištoljem. Grčki zvaničnici suspendovali fudbalski šampionat.

Grčka policija izdala je nalog za hapšenje vlasnika solunskog PAOK-a Ivana Savidisa, nakon što je tokom utakmice sa ekipom AEK ušao na teren sa pištoljem oko pojasa. Posle tog skandala održan je hitan sastanak Vlade Grčke, nakon kojeg je saopšteno da se fudbalski šampionat te zemlje prekida na neodređeno vreme. Savidis je ušetao na teren stadiona Tumba u pratnji telohranitelja besan zbog odluke sudije da poništi gol njegovom timu u 90. minutu zbog ofsajda. Sudija je vrlo brzo nakon toga prekinuo meč.

Policija je navela da traži Savidisa, koji poseduje dozvolu za pištolj, zbog ilegalnog ulaska na teren. Kako se navodi, istraga je pokrenuta protiv još četiri osobe iz Savidisovog obezbeđenja. Grčki zvaničnici saopštili su posle hitnog sastanka Vlade da je fudbalska liga suspendovana na neodređeno vreme.

"Odlučili smo da suspendujemo šampionat", rekao je ministar sporta Jorgos Vasilijadis nakon hitnog sastanka Vlade Grčke.

On je naveo da takmičenje neće ponovo početi "ako nema novog, jasnog okvira koji će svi prihvatiti". Vasilijadis je dodao i da je Atina u kontaktu s Evropskom fudbalskom unijom (UEFA).

Sudija Jorgos Kominis prekinuo je utakmicu kada je odlukom da poništi gol PAOK-u, vredan pobede nad ekipom AEK u meču koji je praktično odlučivao o šampionu, iznevirao Savidisa koji je ušao na teren zajedno sa obezbeđenjem i sportskim direktorom Lubošom Mihelom. Mihel je čak pretio sudiji rečima "Gotov si", što je uneto u zapisnik utakmice.

Incident u Solunu samo je jedan u nizu u toj zemlji, a nedavno je na istom stadionu pogođen u glavu trener Olimpijakosa Oskar Garsija i tada je, takođe, prekinuta utakmica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve